به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پنل تخصصی کلان روندهای صنعت فولاد در پنجمین همایش سرمایهگذاری فولادی شو در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار و ضمن تاکید بر اهمیت صنعت فولاد در جهان، جایگاه، چالشها و کلان روندهای این صنعت تشریح شد.
در ابتدای این رویداد، مدیر واحد فناوری شرکت MSTID، با بیان کلانروندهای نوظهور موثر بر صنعت فولاد، اولیتهای سرمایهگذاری این شرکت را تشریح کرد.
نقش دانشبنیانها در استفاده بهینه از منابع سنگ آهن
پس از آن رئیس مرکز مطالعات فرآوری مواد معدنی و متالورژی شرکت MSTID با اشاره به وضعیت ذخایر سنگ آهن در کشور گفت: در نگاه اول به جایگاه دهم ایران در ذخیرههای سنگ آهن دنیا، وضعیت کشور مطلوب است اما با احتساب طرحهای توسعهای فولاد و مصرف سنگ آهن کشور، این ذخایر بین ۱۲.۵ تا ۲۳ سال پس از سال افق ۱۴۰۴ به پایان میرسد.
وی افزود: یکی از راههای این موضوع استفاده از دستهای از ذخایر سنگ آهن مانند معدن کم عیار یا غیر متعارف است. به طور کلی فرآوری (تغلیظ)، تشویه مغناطیسی و استفاده از نسل سوم تولید آهن و فولاد به عنوان راهکارهای اصلی حل این مشکل مطرح است.
هدفگذاری جهانی برای کاهش 50 درصدی انتشار کربن
یک متخصص حوزه انرژی و محیط زیست نیز در این رویداد اظهار کرد: توسعه پایدار یکی از مگا ترندهای جهانی است که 17 زیرمجموعه دارد. یکی از این بخشها تغییرات اقلیمی جهانی است که مباحث تکنولوژیک را شامل میشود. با توجه به اولیتهای فولاد مبارکه در توسعه پایدار، دو مقوله محیط زیست و انرژی بیش از دیگر موارد حائز اهمیت است که باید از منظر فناوری به آنها پرداخت. صنعت فولاد 7 درصد تولید کربن دی اکسید را در جهان تولید میکند. بر اساس هدفگذاری انجام شده باید تا سال 2050 نشر کربن در جهان 50 درصد کاهش یابد و به کمتر از 800 کیلو گرم بر تن فولاد برسد.
وی افزود: استفاده از انرژی تجدیدپذیر، فشرده و ذخیرهسازی دیاکسید کربن در چاههای زیرزمینی، افزایش سهم قراضه در تولید فولاد و احیای هیدروژنی به عنوان اولویتهای موجود در این حوزه مطرح میشود.
رئیس واحد مکانیک و هوشمندسازی MSTID نیز با اشاره به انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال گفت: این دو مقوله کمک میکند شرکتها در فضای رقابتی موجود مزیت بیشتری پیدا کنند و ارزش افزوده خود را افزایش دهند به دلیل همین اهمیت بخش اعظمی از سرمایهگذاریهای تحقیق و توسعه در صنعت فولاد بر انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال متمرکز شده است.
وی افزود: میزان پروژههای تحقیق و توسعه مرتبط با این دو مقوله علی رغم کاهش تعداد کل پروژهها در سطح جهان، افزایش داشته که نشان از اهمیت بسیار زیاد این حوزه و ظرفیت بسیار زیاد آن برای فعالیت شرکتها دارد.
نقشآفرینی دانشبنیانهای شهرک در حل چالشهای ذوب آهن
پس از پایان این پنل تخصصی، پنل «ارائه نیازهای شرکت ذوب آهن اصفهان، برگزار شد. سرپرست پشتیبانی تحقیق و توسعه شرکت ذوب آهن اصفهان، در این پنل با اشاره به اهمیت تامین نیازهای فناورانه ذوب آهن توسط شرکتهای دانشبنیان و فناور به ویژه شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: باید بتوانیم با فعالیت علمی محصولاتی تولید کنیم که هم برای تولیدکنندگان و هم برای مصرف کنندگان مقرون به صرفه باشد.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی صنعت فولاد ادامه داد: تامین مواد اولیه به ویژه موادی که منشأ خارجی دارند، تامین آب با توجه به بروز بحران در کشور و محدودیت تامین آن، تامین منابع انرژی با توجه به محاسبه هزینههای مربوطه بر اساس قیمتهای جهانی، ملاحظات زیست محیطی، منابع انسانی و بازار از جمله چالشهای پیش روی صنعت فولاد است که اگر برای آن آماده نباشیم به تهدید و اگر آماده باشیم به فرصت تبدیل میشوند. شرکتهای دانشبنیان و فناور باید در حل همه این چالشها به ذوب آهن اصفهان کمک کنند.
تعداد بازدید : ۵۵۳ تاریخ: 1402/08/10
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…تفاهم نامه سرمایهگذاری میان CVC بانک صادرات و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امضا شد
در سالی که به نام سرمایه گذاری در تولید مزین است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای سرمایهگذار…